Frieda Brepoels gaat voor Europa

Gisteren liep de N-VA persmededeling binnen dat Frieda Brepoels de Europese verkiezing trekt voor de N-VA:

Vandaag heeft de partijraad van de N-VA de lijst goedgekeurd voor de Europese verkiezingen in juni 2009. Huidig Europees parlementslid voor de N-VA Frieda Brepoels zal de lijst trekken. N-VA-voorzitter Bart De Wever en Vlaams parlementslid en ex-minister Geert Bourgeois duwen de lijst. Met slechts 13 te verdelen Europese zetels in Vlaanderen is de uitdaging om het mandaat van Frieda Brepoels te verlengen, niet te onderschatten, maar met deze sterke ploeg heeft de partij er alle vertrouwen in dat ze daarin zal slagen.

Ja het is evident. Frieda Brepoels heeft jaren verdienstelijk werk geleverd op het Europese vlak (nadat ze door de jaren heen allerlei politieke mandaten uitvoerde; in 1982 is ze gestart bij de Volksunie). Ze is een echte voortrekken voor de Europese zaak.



Echte Vlamingen beseffen maar al te goed wat de geschiedenis ons geleerd heeft. De tweespalt tussen Europese landen kon maar opgeheven worden door meer samenwerking. En de economische ontwikkeling dankzij de Europese integratie heeft ons jaren economische voorspoed bezorgd.



Loopt het allemaal optimaal in Europa? Verre van. Maar als je tegen alles bent en aan de kant blijft staan en roepen, dan zal het zeker niet verbeteren maar enkel verslechten. Ja je hebt van die Vlaamse partijen die dat verkondigen, maar een verstandige Vlaming weet wel beter.

Hieronder kan je een video zien waarin Frieda Brepoels een hele uitleg geeft over de werking van Europa en haar rol in het Europese Parlement.



De video komt van Belvuediensteducatie (10-02-2009).

Nog meer van Frieda Brepoels ? Over het milieu en toekomstgerichte technologie ? Wel hier een uittrekseltje over de bio-brandstoffen en Frieda legt het standpunt uit van de EU. Een positieve een toekomstgerichte benadering van de milieuproblematiek zoals we dat gewoon zijn van de N-VA :