Uw Dendermondse N-VA kandidaten voor de Vlaamse Verkiezingen

Iedereen kan dagelijks zien dat het federale België niet meer werkt. Er komen geen oplossingen meer die een antwoord bieden op de huidige crisis .

Daarom willen we – samen met u – volop de Vlaamse kaart trekken !

° Vlaanderen moet investeren in een rechtvaardige belasting en komaf maken met het vullen van bodemloze Belgische begrotingsputten .

° Vlaanderen moet zelf kunnen lenen om goed en efficient te kunnen investeren in onze economie waarbij niet wordt afgeweken van een strikt begrotingsevenwicht. Jaarlijks kan er dan 230 miljoen extra gepompt worden in Ontwikkeling en Onderzoek waardoor meer jobs worden gecreërd !

° Oud is niet out, 50-plussers laten we niet in de steek , zij blijven volwaardig deel uitmaken van een Vlaams tewerkstellingsbeleid.

° Geen grotere overheid, maar beter bestuur: wij pleiten voor meer bevoegdheden voor steden en gemeenten , die veel dichter staan bij de burger.

° Het opstarten van een bijkomende Vlaamse kinderbijslag met een kindpremie voor ALLE kinderen tot 3 jaar van 500 euro per jaar , dit is financieel berekend én haalbaar.

° Het aantal zelfdodingen bij jongeren is onaanvaardbaar hoog; de oprichting van een Vlaams expertisecentrum zelfdoding moet alle krachten bundelen om deze cijfers dringend terug te dringen.

° Iedereen met een handicap of een urgente zorgbehoeft krijgt automatisch na zes maanden wachttijd een persoonsgebonden budget (PGB).